Demiryolu Araçlarında Yapıştırma Tekniği ve DIN 6701 Standardı

Demiryolu Araçlarında Yapıştırma Tekniği ve DIN 6701 Standardı

Son 20 yıl içinde yapıştırma tekniğinde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Yapıştırma tekniği en çok ulaşım araçları imalatı sektöründe göze çarpmaktadır. Yapıştırma tekniği farklı malzemelerin birbirine yapıştırılmasını sağladığı için en optimum çözümün bulunmasına yardımcı olur. Demiryolu araçları, uçaklar, arabalar, tekneler yapıştırıcılar sayesinde daha hafif imal edilebilmektedir.

DIN 6701 belgelendirme

Yapıştırma tekniği, demiryolu araçlarında perçin ve kaynağa göre alternatif bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Ağırlığın azaltılması yanında kullanılan alanın etkin kullanımı, yeni tasarım imkanları, korozyon dayanımı ve kolay tamir imkanı yapıştırıcıların kullanım alanlarını arttırmaktadır.

DIN 6701 standart serisi taşıt araçlarında kullanılan yapıştırma tekniklerini ve belgelendirme esaslarını belirler. Standart demiryolu uygulamaları için hazırlanmış olsa da, tüm taşıtlar ve enerji sektöründe de kabul görmüştür.

Daha Hafif, Daha Rijit, Daha Çekici

Yapıştırma teknikleri kullanılarak daha önce çelikten imal edilen parçalar yerine kompozit malzemeler kullanılmış ve bu şekilde %25 daha hafif trenler imal edilebilmiştir. Aynı zamanda yapıştırıcıların mekanik özellikleri kullanılarak burulmalar azaltılmış, daha rijit araçlar imal edilmiş ve daha konforlu trenler imal edilebilmiştir. Kompozit malzemelerin yapıştırılmasıyla daha düz yüzeyler elde edilebilmiş, köşeli hatlar kavisli geçişler ile değiştirilmiş, hem sürtünmeler azaltılmış, hem de ürünün daha şık görünmesi sağlanmıştır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.