“Hold Point” Nedir?

“Hold Point” Nedir?

Bir projede yapılması gereken kontrollerin farklı nitelikleri vardır. Bazı kontrolleri sonradan görülmesi, sadece kontrol dokümanının gözden geçirilmesi ile olabilir. Ancak bazı kontroller için işin beklemesi, bu kontrol sonuçlanana kadar bir sonraki aşamaya geçilmemesi gerekir.

hold points

Bu tarzda bekleme noktaları Muayene ve Test Planlarında “Hold Point” olarak belirlenir. Bir anlamda bekleme noktası olarak da adlandırılabilir.

Test planlarında bazı testlerin bekleme noktası olarak belirlenmesini nedenleri vardır.

  • Bir sonraki aşamada bu kontrol yapılamayacak durumda olabilir.
  • Çok kritik bir test olduğu için diğer tüm aşamaları etkileyebilir.
  • Müşteri bazı noktaları kendisi görmek isteyebilir.
  • Takip eden aşamalarda düzeltilmesi çok zor ya da imkansız olabilir.
  • Projenin ya da şantiyenin güvenliğini riske sokabilir.
  • Testin ya da düzeltmenin sonradan yapılması istenilen kalitenin yakalanamamasına neden olabilir.

Önceden planlanmış bekleme noktaları (hold pointler) tüm çalışanlar tarafından bilinmeli, zamanı geldiğinde ilgili kişilere haber verilerek testlerin tamamlanması beklenmelidir. Bilgili tüm birimlere iletebilmek için de genelde bir test planı hazırlanarak tüm kontrol noktaları ve sorumlularının belirtilmesi en kullanışlı yöntemdir.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.