Positive Material (Metal) Identification (PMI Test)

pmi

Türkçeye Pozitif Malzeme Tanımlama şeklinde çevirebileceğimiz Positive Metals Identification, metal ve alaşım malzemelerin kimyasal özelliklerini hızlı bir şekilde öğrenmek için kullanılan bir yöntemdir.

Endüstride PMI test olarak bilinen yöntem, çoğunlukla satın alınan ham malzemenin doğrulanması, karışma ihtimali olan malzemelerin tespit edilmesi, kaynak dolgusunun test edilmesi, bakım onarımda değiştirilecek parçanın kalitesinin bulunmasında kullanılmaktadır.

Tabanca tarzı bir el terminali bulunan cihazlar pratik olmasının yanında, ağır ortam şartlarında çalışabilmeleri nedeniyle de avantajlıdır. Soğukta, su içinde, 500 C ye kadar sıcaklıkta çalışabilen modelleri olması nedeniyle çalışan sistemler üzerinden de ölçüm alabilmek mümkündür.

Positive Metal Identification (PMI Test), günümüzde daha çok petrol ve petrokimya arıtma tesislerinde uygulama alanı bulmaktadır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.