Kalite Kültürü Oluşturmak

Kalite Kültürü Oluşturmak

Kalite kültürünü bir firmada yerleştirebilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Ancak bu çalışmaların kağıt üstünde kalmaması, uygulamaya geçebilmesi için yönetimden, bekçiye, bahçıvana kadar herkese ulaştırılması ve örneklerle somut olarak gösterilmesi lazımdır.

kalite kulturu

Yönetimin her kademesi benimsenen kültürü içselleştirmeli ve hiç taviz vermeden uygulamalıdır. Unutulmamalıdır ki kalite yukarıdan aşağıya doğru empoze edilir ve aşağıdan yukarıya doğru uygulanır.

Aynı zamanda bu kültürün alt yüklenicilere de geçmesi için ekstra bir efor harcanmalı ve onlar da sistemin içine girebilmesi için desteklenmelidir.

Ulaşılmak istenen kalite seviyesi ve kültürü yavaş yavaş empoze edilmeli, uzun vadeli planlar yapılarak hedefe yaklaşılmalıdır.

Kalite kültürü hiçbir zaman bir kişinin görevi olarak düşünülemez. Üst yönetim ve bir takım olarak tüm çalışanlar işin içinde olmalıdır.

Günümüzde şirketler hem uzun yıllar piyasada kalmak, bilinir olmak, çok para kazanmak isterken hem de her aldıkları aksiyonun hemen cevap vermesini beklemektedirler. Maalesef ki bu pek mümkün değildir. Nasıl ki şirketin uzun yıllar yaşamasını istiyorsak kalite kültürü için de uzun yıllar çalışmamız gerekmektedir. Yıllardan beri bildiğimiz yerli ve uluslar arası markalar halen daha kalite kültürlerine katkıda bulunmaktadır. Zaten bu çalışmaları yapmayanları artık piyasada göremiyoruz.

Kalite rekabetçi piyasa şartlarında ayakta kalabilmenin bir yoludur. Birçok sektör için kaliteli olmak dışında yapılabilecek pek bir şey yoktur. Ayrıca kalitesiz yapılan işin düzeltilmesi için harcanan bedel genelde sözleşme tutarının %5 i kadardır. Bu rakam da zaten birçok projede tahmin edilen kar oranı ile aynıdır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.