Yapı Malzemeleri Direktifine Göre Ürün Tipini Belirlemek

Yapı Malzemeleri Direktifine Göre Ürün Tipini Belirlemek

Yapı Malzemeleri Direktifi altında firmaların ürettikleri ürünler birden fazla harmonize standart kapsamında olabilir ya da bir standardın farklı uygulama sınıflarında olabilir.

urun baslangic tip testi

Belgelendirme süreci için bir onaylanmış kuruluşa başvurduğunuzda ilk olarak ürün tipinin belirlenip belirlenmediği ve kalite planının hazır olup olmadığı sorulacaktır.

Yine ilgili yönetmelikler, tebliğler ve uygunluk teyit sistemi ile ilgili dokümanlarda imalatçının yapması gereken ilk madde olarak ürünün tipini belirlemek ya da tip testlerini yaptırmak görünmektedir.

EN 1090-1 standardında da ürün ya da bileşenlerin gruplara ayrılabileceği ve bu şekilde tiplerinin belirlenebileceği yazmaktadır.

Bir çelik konstrüksiyon imalatçısı olarak ilk olarak gerçekten imal ettiğiniz ürünleri gruplamaya ihtiyacınız olup olmadığını belirlemelisiniz. Genelde ürettiğiniz ürünler sadece bir uygulama sınıfına ait ise ürün tipiniz de kendiliğinden belli olacaktır.

Farklı kalitelerde malzemeler kullanarak imalat yapıyorsanız ürünleri malzemelerine göre gruplandırmak faydalı olabilir.

Ancak kaynak yöntemi, yüzey koruma işlemi gibi farklı gruplardaki ürünler için ortak kullanılabilecek değişkenlerin ürünü gruplamak için kullanılmasının bir yararı yoktur.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.