ISO 27001 Hangi Sorunları Çözmeye Yardımcı Olur?

ISO 27001 Hangi Sorunları Çözmeye Yardımcı Olur?

ISO 27001 “Bilgi teknolojisi - Güvenlik teknikleri - Bilgi güvenliği yönetim sistemleri - Gereksinimler” standardı, yazılım ve bilgi teknolojileri firmalarının yanı sıra tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Bilginin kaybedilmesinden öte yetkisiz kişilerin eline geçmesi de önemli bir sorundur. Her türlü yazılı ve elektronik ortamdaki bilginin ihtiyaç halinde kullanılmasını sağlamak ve yetkisiz kişilerin eline geçmesini engellemek için gerekli tedbirler alınmalıdır.

27001 faydalari nedir

Bilgi güvenliğinin yönetilmesi sürecinde ISO 27001 “Bilgi teknolojisi - Güvenlik teknikleri - Bilgi güvenliği yönetim sistemleri - Gereksinimler” standardı aşağıdaki konuların çözülmesine yardımcı olur:

Artan yasal mevzuat gereklerine uyum sağlamak
Hacker saldırıları, endüstriyel casusluk, yolsuzluk, donanım arızaları gibi güvenlik olaylarına karşı savunma oluşturmak
Güvenlik öncelik yatırımlara yönelmek
Güvenlik olaylarının maliyetini düşürmek
Güvenlik konularını üst yönetimin anlayabildiği ve kontrol edebildiği hale getirmek için araçlar geliştirmek
İhalelerde rekabet avantajı kazanmak
Güvenlik görev ve sorumluluklarını tanımlamak
Müşterileri bilgilerinin güvende olduğuna ikna etmek
Hizmet kesintileri nedeniyle cezalara maruz kalmamak
Operasyonel risk yönetimi için bir metodoloji bulmak
Kayıtların korunmasını sağlamak
Fikri mülkiyetin korumasını sağlamak
Müşterilerinin güvenlik sorunları gidermek için metodoloji bulmak

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.