Yöntem Testleri

EN 1090-2 kapsamında yapılması zorunlu olan testlerden bazıları da alevle kesim, alevle doğrultma ve delik delme yöntem testleridir.

Birçok firma alevle doğrultma yapmadıklarını iddia etse de imalat aşamasında oldukça sık başvurulan bir yöntemdir.

yontem testi 2

 

Diğer prosesler ise çelik imalatın olmazsa olmazı konumundadır. Hatta firmalar kesme ve delme hatlarıyla övünmektedirler.

İş böyle olunca Avrupa genelinde kabul edillen EN 1090 ve diğer harmonize standartlar gereği kullanılan bu proseslerin prosedürleştirilmesi ve gerekli yöntem onay testlerinin yapılması gerekmektedir.

Bu testler hem kullanılan makinanın kabiliyetlerini ölçmekte, hem de personelin bilinçlenmesini sağlamaktadır.

Bir çok durumda, uygulama sırasında yapacağımız bir hata test sonuçlarının uygun çıkmamasına sebep olmaktadır.

Bu uygulama hatalarının imalat aşamasında yapılması durumunda ise sonuçları zaman, para, itibar ve daha da önemlisi mal ve can kaybı olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Prosedür ve testlerin hazırlanmasının temel amacı da personelin sonuçları önceden görüp önlem alabilmesini sağlamaktır.

Bu konuda daha önce yaptığımız testler:

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.