Kaynak Koordinatörü Unvanı Nasıl Alınır?

Nasıl Sorumlu Kaynak Koordinatörü Olunur?

ISO 14731 standardı Sorumlu Kaynak Koordinatörünün görev ve sorumluluklarını tanımlar. ISO 3834, EN 15085 ve EN 1090 standartları gerekli bilgi seviyelerini ve sorumlulukları hakkında bilgiler içerir.

kaynak koordinatoru

Personelin vasıfları, sertifikaları, diploması ve CVsi ile bilgi, beceri ve deneyimi kanıtlanabilir. Ayrıca denetim kuruluşları ve üniversitelerin açtığı kurslar ile de Kaynak Koordinatörü unvanı alınabilir.

Sorumlu Kaynak Koordinatörü Olmak İçin Kaynak Mühendisi Olmam Gerekir Mi?

Kaynak Koordinasyonu için belirli bir kalifikasyon yoktur. Bu kişiler bir şirkette ISO 3834, EN 15085 ve EN 1090 standartlarının uygulanma ve belgelendirme aşamasında rol alırlar. Şirketin kendilerine verdiği yetki ve görev doğrultusunda standartlarda belirtilen işleri yürütürler.

Uluslar arası veya Avrupa Kaynak Mühendisliği diplomaları Sorumlu Kaynak Koordinatörlerinin "Özel" seviyede gerekliliklerini karşılayacak olarak kabul edilmektedirler.

Ayrıca kaynak enstitülerinin ve üniversitelerin verdiği eğitimler de personelin diğer kaynak ve üretim teknikleri bilgileri ile birleştirilerek geçerli sayılmaktadır.

Nasıl Sorumlu Kaynak Koordinatörü Hizmeti Verebilirim?

Sorumlu Kaynak Koordinatörü görevi şirketler tarafından şirket dışından kişilere verilebilir ancak sorumluluk hala şirkettedir. Yeterli niteliklerse sahip olsanız dahi, gerekli görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz durumunda bile şirket içinde yapılan atama sizi şirketin Sorumlu Kaynak Koordinatörü yapmaz. Bu durum ancak ISO 3834 denetimi sırasında isminizin sorumlu olarak yazılması ile kesinleşir.

Bir üretici sizi Sorumlu Kaynak Koordinatörü adayı olarak belirlediğinde, yetenek, sorumlulukları yerine getirme ve bu görevi şirket adına yürütme yeteneğinizi sorgulayacaktır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.