Kalite Yönetim Sisteminde Muhasebe Hariç Tutulabilir Mi?

Kalite Yönetim Sisteminde Muhasebe Hariç Tutulabilir Mi?

ISO 9001 ve diğer yönetim sistemi denetimlerinde ofisler ve şantiyeler denetlenmelidir. Aksi halde bu birimlerin bulunmadığı varsayılarak kapsama ilave edilmez.

KYS Muhasebe

Ancak denetlenen yer bir kuruluş/şirket ise mutlaka bir muhasebe birimi ya da muhasebe işlerini yöneten bir kişi vardır. Dolayısıyla bu birimin olmadığı iddaa edilemez.

Bahsedilen ofisler ve şantiyeler farklı binalarda hatta farklı ülkelerde bile olabilir.

Elbette bir denetim döneminde, tüm ofisler denetlenmeyebilir, ancak seçilen ofisler denetlenecektir.

Müşteri memnuniyeti için her bölümün ayrı bir önemi vardır ve muhasebe de müşteriler için en önemli birimlerden biridir.

Belgelendirme Kuruluşu'nun, her yıl tüm birimleri denetlemesi ekonomik ve uygulanabilir olmayacağından denetim sırasında bazı birimler atlanabilir. Ancak bu yıl denetim geçirmeyen birimler önümüzdeki denetim deöeminde öncelikli olarak denetim planına ekleneceklerdir.

Eğer muhasebe departmanları ISO 9001 kapsamına dahil değil diyorsanız, bu, bağımsız muhasebe bürolarının hiçbir zaman ISO 9001 sertifikası alamayacağı anlamına gelir. Ki bu doğru değildir.

Muhasebe ofisleri de şirketin ve sistemin bir parçasıdır. Bu nedenle muhasebe de denetimin bir parçası olmak zorundadır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.