Neden Yapıştırma Tekniği Standardı?

Demiryolu araçlarında neden yapıştırma tekniği standardına ihtiyaç duyulmuştur?

Demiryolu araçlarında kaynak ile ilgili bir ikilem bulunmamaktadır. EN 15085 standardı uluslar arası bir standart olarak kabul edilmiş ayrıca ISO 3834 standardı da kaynaklı imalat için dünya genelinde kabul görmüştür.

din 6701 neden yapistirma standardi

Yapıştırma tekniği de kaynağa alternatif olarak kullanıldığı halde yeterli ilgili görememiş ve uluslar arası standardı oluşturulmamıştır. Bu gereklilikler göz önüne alınarak Alman Demiryolları tarafından DIN 6701 Demiryolu Taşıtları ve Parçaları Yapıştırma standardının, yapıştırma tekniğinde kalite standartlarını belirlemesi amacıyla hazırlanması desteklenmiştir.

2007 yılından beri, demiryolu araçlarında yapıştırma tekniği kullanan üreticiler, yapıştırılarak imal edilmiş ürünler satan firmalar, yapıştırma tekniği içeren tasarım, üretim ve bakım yapanlar, bir aracı kurumdan yapıştırıcı sipariş eden firmalar bu standarda göre sertifika almaları gerekmektedir.

Sertifikalandırma süreci, yeterli bilgi ve belgeye sahip personel ve sözlü teknik sınavı içerir. Ayrıca uygun bir kalite yönetim sistemi, yapıştırma işlemi için gerekli dokümanlar ve kayıtlar, uygun çalışma ortamı ve standartta belirtilen diğer gerekliliklerin de yerine getirilmesi gerekir.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.