Standartlar ve Bize Kazandırdıkları

Standartları Kimler Hazırlar?

Ulusal Standartlar

Her ülkenin kendisi için hazırladığı veya tercüme ettiği standartlardır. Türkiye'de TSE, Danimarka'da Dansk Standard, Fransa'da Association française de normalisation, Almanya'da Deutsches Institut für Normung, İtalya'da Ente Nazionale Italiano di Unificazione, Norveç'de Standard Norge, İngiltere'de British Standards Institution gibi devlete bağlı kurumlar standart geliştirebilir. Bu kurumlar kurdukları komiteler ile standartları hazırlar ve günceller.

standartlarin faydalari

Avrupa Standartları

Avrupa Standartları, Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN), Elektroteknik için Avrupa Komitesi Standardizasyon (CENELEC) ve Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI) tarafından hazırlanarak yayınlanır.

Uluslararası Standartlar

Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO), Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Uluslararası standartları hazırlamak ve yayınlamak ile yetkilidir.
Bununla beraber bağımsız organizasyonların ya da bir ülke için hazırlanan standartların diğer ülkeler tarafından kabul görerek kullanıldığı durumlar da vardır.

Standartlar işinizi geliştirmeye nasıl yardımcı olur?

  • Performans, kalite ve güvenilirlik artışı
  • Çalışanlar ve müşteriler için gelişmiş sağlık ve güvenlik şartları
  • Ürün ve hizmetler arasında uyumluluk
  • Tedarikçiler ve müşteriler ile açık iletişim
  • Dünya çapında müşterilere erişim
  • Müşteri güven ve memnuniyetinde artış
  • Düşük maliyet, daha az atık ve daha yüksek verim
  • İlgili yasal mevzuat ve AB Direktiflerine uyum
  • Son teknolojik ve yönetimsel bilgilere erişim
  • Pozitif algı ve itibar

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.